جاذبه های استانبول

شرح

شهر استانبول یکی از جذاب‌ترین و پر بازدیدترین مقاصد گردشگری جهان است. تاریخ باستانی و پرماجرای این شهر در کنار جاذبه‌های توریستی زیادی که دارد، استانبول را به شهری محبوب تبدیل کرده است. در این مقاله به بهترین جاذبه های استانبول پرداخته ایم. با همراه شوید.

برج گالاتا

برج گالاتا با ۶۷ متر ارتفاع (۲۱۹ فوت)، بر فراز آسمان استانبول فرمانروایی می‌کند و منظره‌ای عالی به این شهر قدیمی و محیط اطرافش بخشیده است. این برج سنگی قرون وسطایی که به برج مسیح نیز معروف است، در سال ۱۳۴۸ ساخته شد و در آن زمان بلندترین ساختمان استانبول بود. این برج در طی سال‌ها و قرن‌ها اصلاح و مرمت شده است. برج گالاتا برای مدتی به عنوان برج دیده بانی جهت مشاهده آتش سوزی استفاده می‌شد. امروزه قسمت فوقانی این برج شامل یک کافه، رستوران و یک کلاب شبانه است که می‌توان با آسانسور به این مکان‌ها رفت.

موزه باستان‌شناسی استانبول

موزه باستان‌شناسی استانبول اولین و یکی از مهمترین موزه‌های ترکیه است. موزه باستان‌شناسی استانبول در واقع سه موزه باستان شناسی، موزه شرق باستان و موزه کیوسک کاشی را شامل می‌شود. این سه موزه دارای بیش از ۱ میلیون شیء از تاریخ و تمدن‌های سراسر جهان است. موزه باستان‌شناسی استانبول در سال ۱۸۹۱ در محوطه کاخ توپکاپی تأسیس شد. قدمت موزه کیوسک کاشی به سال ۱۴۷۲ باز می‌گردد. این موزه‌ها حاوی هزاران اثر با ارزش از جمله تابوت اسکندر بزرگ است.

کلیسا چورا

کلیسا چورا یکی از محبوب ترین جاذبه های استانبول می باشد. کلیسای چورا ممکن است به نسبت سایر بناهای تاریخی استانبول از سوی گردشگران بازدید کمتری داشته باشد، اما کسانی که به تماشای این کلیسا رفته اند، اذعان دارند این اثر زیبای بیزانسی ارزش بازدید کردن را دارد. موزائیک‌های باشکوه و نقاشی‌های آبرنگی که زندگی عیسی و مادرش، حضرت مریم را به تصویر می‌کشد برای بازدیدکنندگان فضای روحانی و مسحور کننده‌ای را تداعی می‌کند.

از کلیسای چورا که به کلیسای منجی مقدس نیز معروف است، به عنوان یکی از زیباترین آثار ماندگار معماری بیزانس یاد شده است. قدمت این کلیسا به زمان کنستانتین بازمی گردد. کلیسای چورا در سال‌های اولیه که ساخته شد، یک صومعه بود. چند قرن بعد، به مسجد و سرانجام در سال ۱۹۴۸ به موزه تبدیل شد.

سفری خوش و به یادماندنی همراه با تور اقساطی استانبول !

آب انبار باسیلکا

آب انبار باسیلکا که یکی از جاذبه های استانبول است در منطقه قرن سومی باسیلکا واقع شده است. این انبار که در قرن ششم میلادی به دستور امپراطور آن زمان روم، جاستینیان اول، ساخته شد قادر است ۲.۸ میلیون فوت مکعب آب را در خود نگهداری و ذخیره کند. آب انبار باسیلکا از طمان ساخت تا امروز آب ساکنان استانبول را تأمین می‌کند.

در هنگام بازدید از این آب انبار باستانی می‌توانید تکنولوژی که رومیان باستان آن زمان برای ساخت این بنای شگفت‌انگیز استفاده کرده‌اند را از نزدیک ببینید. آب انبار باسیلکا به کاخ غرق شده نیز معروف است. معماری آب انبار باسیلکا به اندازه‌ای خاص و قابل توجه است که در یکی از سکانس‌های فیلم جیمزباند در سال ۱۹۶۳ از این مکان به عنوان لوکیشن استفاده شده است.

کاخ دولماباغچه

یکی از معروف ترین جاذبه های استانبول کاخ دولما باغچه می باشد. کاخ بی‌نظیر دولماباغچه که در قرن نوزدهم میلادی ساخته شده، جلوه‌ای از ترکیبب معماری سنتی عثمانی را با آمیخته‌ای از سبک‌های اروپایی نئوکلاسیک، باروک و روکوکو به تصویر می‌کشد. این کاخ مجلل و باشکوه که از ۱۴ تن ورق طلا ساخته شده را با کاخ ورسای مقایسه می‌کنند. واقع شدن کاخ دولماباغچه در امتداد خط ساحلی بسفر، جلوه و چشم‌انداز جذابی با این کاخ افسانه‌ای بخشیده است. این کاخ صاحب بزرگترین لوستر کریستالی بوهم جهان است که از طرف ملکه ویکتوریا به آن‌ها اهدا شده است.

کاخ توپکاپی

کاخ توپکاپی یکی از جاذبه‌های دیدنی و مشهور در استانبول است که ترکیبی از قدمت تاریخی، چشم‌انداز خیره کننده و معماری بی‌نظیرش به جذابیت‌های این کاخ افزوده است. دستور ساخت این کاخ را سلطان محمد دوم در سال ۱۴۵۹ صادر کرد و ساخت آن در سال ۱۴۶۵ پایان یافت. کاخ توپکاپی در آن زمان محل رسمی حکومت سلاطین عثمانی بود اما اکنون موزه‌ای است که بزرگ‌ترین و قدیمی‌ترین کاخ جهان محسوب می‌شود.

این قصر بین خلیج شاخ طلایی و دریای مرمره در استانبول واقع شده که چشم‌انداز خیره کننده‌ای به تنگه بسفر دارد. کاخ موزه توپکاپی دارای دو بخش حرمسرا و کاخ اصلی است و شامل قسمت‌هایی مانند موزه ساعت، موزه لوازم آشپزخانه، موزه هدایای عثمانی، موزه جواهرات و مجموعه ا از اسلحه‌های قدیمی است.

رزرو تور اقساطی ترکیه بدون نیاز به ضامن و تنها با یک چک صیادی در پیله های عصر پرواز !

مسجد سلیمانیه

مسجد سلیمانیه یکی دیگر از پرطرفدارترین جاذبه های استانبول می باشد که در سال ۱۵۵۰ به دستور سلطان سلیمان بزرگ بنا شد. در ساخت این مسجد مجلل، ترکیبی از معماری اسلامی و بیزانس در هم آمیخته شده و به گفته بازدیدکنندگان فضای مسحور کننده و آرام بخش مسجد سلیمانیه حسی از معنویت را به انسان منتقل می‌کند. این مسجد که تپه سوم استنبال واقع شده، در طی تاریخ به خصوص زمان جنگ جهانی اول بارها آسیب دیده است.

اما هیچ کدام از حوادث باعث از بین رفتن مسجد سلیمانیه که نمادی از قدرت سلطنت عثمانی بود، نشد و در اواسط قرن بیستم این مسجد باشکوه را بازسازی و احیا نمودند. هنگام بازدید مسجد سلیمانیه می‌توانید از مقبره زیبای دو زوج افسانه‌ای عثمانی یعنی سلطان سلیمان و بانو خرم سلطان در باغی که در پشت مسجد قرار دارد، دیدن نمایید.

گرند بازار یا بازار بزرگ ترکیه

مسافرانی که عاشق خرید هستند، نباید بازدید از Grand Bazaar استانبول را از دست بدهند. ۵۰۰۰ مغازه موجود در این بازار آن را به یکی از بزرگترین بازارهای سرپوشیده جهان تبدیل کرده است. در بازار بزرگ ترکیه مواردی از قبیل جواهرات، فرش نفیس، ادویه و ترشی جات، مغازه‌های عتیقه فروشی پارچه و منسوجات، صنایع دستی ترکیه، پوشاک و کفش و سرامیک‌های نقاشی شده با دست به فروش می‌رسد.

قدمت این بازار به سال ۱۴۶۱ باز می‌گردد و امروزه در آن دو مسجد، چهار چشمه، دو حمام و همچنین بازار جواهرات Cevahir Bedesten که در آن نادرترین و با ارزش‌ترین اجناس سنتی یافت می‌شود، وجود دارد.

مسجد آبی

مسجد آبی یکی از جاذبه های استانبول است که در اوایل قرن هفدهم ساخته شده است. مسجد آبی امروزه نیز به عنوان یک عبادتگاه و مسجد مورد استفاده قرار می‌گیرد. این مسجد که با نام مسجد سلطان احمد نیز شناخته می‌شود، در نزدیکی مسجد ایاصوفیه قرار دارد و توسط سلطان احمد ساخته شده است. بیست هزار کاشی آبی مزین به آیه‌های قرآنی، لوسترهای عظیم و پنجره‌های شیشه‌ای رنگی، جذابیت مسجد آبی را صد چندان کرده و گردشگران را مجذوب خود می‌کند.

مشخصات شاخص

موقعیت جغرافیایی