Istanbul Fatih Mosqueمسجد فاتح استانبول

شرح

در شهر استانبول می توان انواع جاذبه های فرهنگی و امکانات تفریحی را پیدا کرد. این شهر یک مقصد تمام عیار برای همه توریست هایی است که از سراسر جهان به آن سفر می کنند. این تنوع زیاد در شهر استانبول باعث شده است تا سفر به این شهر یک گزینه بسیار محبوب برای توریست ها، از جمله گردشگران ایرانی باشد. یکی از دیدنی ترین مکان هایی که باید در سفر به استانبول حتما از آن دیدن کرد، مسجد فاتح استانبول است.

مسجد فاتح یکی از مساجد بزرگ و معروف در استانبول است. این مسجد در بخش شرقی استانبول واقع شده است. مسجد فاتح هم از لحاظ تاریخی اهمیت زیادی دارد و هم معماری خاص و زیبی آن بر جاذبه اش افزوده. بسیاری از توریست ها و مسافران در سفر به استانبول، بازدید از این مسجد را هم در برنامه خود می گنجانند.

اگر شما هم به زودی راهی استانبول ترکیه می شوید و می خواهید از جاذبه های این شهر دیدن کنید، مسجد فاتح می تواند یک پیشنهاد خوب برای شما باشد. این مسجد بزرگ و زیبا شاهدی معتبر از گذشته ترکیه و دوران پس از بیزانس به شمار می آید. در این مطلب ما به معرفی و بررسی تاریخچه مسجد فاتح در استانبول پرداخته ایم. تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

برای سفر به استانبول و بازدید از مکان های دیدنی آن، همین الان تور اقساطی استانبول را رزرو کنید.

پیشینه مسجد فاتح استانبول

در درجه اول به این موضوع می پرداریم که اصلا چرا اسم این مسجد، «فاتح» است. مسجد فاتح توسط شخصی به نام سلطان محمد فاتح و در سال 1470 میلادی بنا شد. ساخت این مسجد از سال 1463 آغاز شد؛ ده سال پس از آن که سلطان محمد فاتح توانست دیوارهای قسطنطنیه را بشکند و به دوران بیزانس خاتمه دهد.

مساحت مسجد فاتح استانبول حدود 3400 متر مربع است. همین مساحت مسجد فاتح را به یکی از بزرگ ترین مساجد در خاورمیانه تبدیل کرده است. پس از آن که عثمانی ها در سال 1453 توانستند قسطنطنیه را فتح کنند، با تصمیم سلطان محمد فاتح، برنامه ساخت این مسجد شروع شد. مسجد فاتح بر فراز یک تپه ساخته شده است و به همین دلیل بخش های مختلف آن از فاصله های دور نیز به وضوح مشخص هستند. در ساخت این مسجد از سنگ خارا و سنگ مرم استفاده شده است. ضمن آن که این مسجد یک گنبد بسیار بزرگ و 2 مناره دارد.

مسجد فاتح استانبول عنوان اولین مسجد بزرگ امپریالیستی در شهر را به خود اختصاص داده است. این مجموعه بزرگ و با شکوه شامل بخش های مختلفی مانند مدرسه، خوابگاه، کتابخانه، بیمارستان و بازار و حمام بوده است. البته متاسفانه از این مسجد تنها بخش هایی باقی مانده اند.

در سال های 1505، 1557 و سال 1754 آسیب های جدی به مجموعه مسجد فاتح استانبول وارد شد. در سال 1766 میلادی بر اثر زلزله بخش های قابل توجهی از مسجد فاتح، از جمله گنبد اصلی آن تخریب شدند و شکل کلی مجموعه دستخوش تغییرات جدی شد. مسجدی که در حال حاضر برای توریست ها و مسافران قابل مشاهده است مورد بازی سازی های چندگانه قرار گرفته و با آن مسجد با شکوه که در ابتدا ساخته شده بود تفاوت هایی دارد. مسجد فاتح استانبول پس از مسجد ایاصوفیه مهم ترین مسجد در شهر به حساب می آید.

از مسجدی که در قرن 15م میلادی توسط سلطان فاتح ساخته شده بود، بخش های اندکی باقی مانده است. مهم ترین بخش های باقی مانده از آن مسجد، دروازه خروجی و آرامگاه سلطان محمد دوم و همسرش هستند. سایر بخش ها در گذشته بر اثر زلزله آسیب های جدی دیدند و آن چه که می بینید، نتیجه بازسازی مسجد هستند. بیشتر بازسازی های مسجد فاتح استانبول در قرن 18م میلادی صورت گرفت.

 پیشنهاد می کنیم قبل از سفر به استانبول، راهنمای سفر به استانبول را مطالعه نمایید.

حیاط مسجد فاتح

شید بتوان مهم ترین بخش در مسجد فاتح را حیاط آن دانست. حیاط این مسجد بسیار بزرگ است و در میان بزرگ ترین حیاط های مساجد در جهان قرار می گیرد. این حیاط اهمیت سایسی و اجتماعی زیادی دارد. هر گاه شخص مهمی در ترکیه فوت می شود، برای تدفین و بزرگداشت او در حیاط مسجد فاتح تجمعی برگزار می گردد.

علاوه بر آن، حیاط مسجد فاتح استانبول برای فعالیت های اقتصادی نیز مورد استفاده قرار می گیرد. در چارشنبه ها بازاری بزرگ در حیاط مسجد برگزار می شود و بسیاری فروشندگان محصولات خود را در آن به فروش می رسانند. این رویداد با استقبال زیادی از سوی مردم محلی استانبول و توریست هایی که به این شهر آمده اند روبرو می شود. نام این بازار «فاتح پازاری» است و پیشنهاد می شود اگر می توانید، حتما به آن سری بزنید.

دسترسی به مسجد فاتح در استانبول

مسجد فاتح فاصله کمی با میدان فوزی پاشا در استانبول دارد. اگر بخواهید به این مسجد بروید، استفاده از اتوبوس بهترین راه ممکن است. از طریق میدان تکسیم می توان به راحتی با خطوط اتوبوس خود را به ایستگاه فاتیح کامی برسانید و در آن جا پیاده شوید. این ایستگاه در مجاورت مسجد فاتح واقع شده است.

ساعات بازدید از مسجد فاتح

مسجد فاتح به عنوان یک مکان مذهبی بسیار مهم که اهمیت تاریخی بالایی هم دارد، همواره میزبان توریست ها و گردشگران است. بین ساعت های 9 صبح تا 6 بعد از ظهر می توانید به این مسجد سر بزنید. البته توجه داشته باشید هنگام برگزاری نماز جماعت نمی توانید برای بازدید به مسجد بروید.

برای ورود به مسجد فاتح نیاز به پرداخت مبلغ ورودی یا خریدن بلیط نیست. بازدید از مسجد رایگان است. توجه داشته باشید که هنگام رفتن به مسجد فاتح باید متناسب با محیط مذهبی مسجد رفتار کنید و با لباس های مناسب در این محل حاضر شوید.

شهر وان ترکیه، یکی از شهر های توریست پذیر و ارزان است، برای سفر به این شهر تور وان قسطی با شرایط ویژه ارائه می شود.

جاذبه های توریستی نزدیک مسجد فاتح

یک نکته جالب درباره مسجد فاتح استانبول این است که مسجد فاتح در نزدیکی چندین جاذبه دیگر قرار گرفته. به همین دلیل شما می توانید پس از سر زدن به این مسجد به نقاط دیدنی دیگری در استانبول بروید.
از جمله جاذبه هایی که در نزدیکی مسجد فاتح قرار گرفته اند می توان به موزه فتحیه اشاره کرد. در این موزه آثار و اشیای تاریخی مربوط به دوران پس از جنگ با بیزانس و حکومت عثمانی ها یافت می شوند. هم چنین موزه کورا نیز در نزدیکی مسجد فاتح قرار گرفته است. این موزه نیز برای توریست هایی که به فرهنگ و تاریخ ترکیه علاقه مندند جاذبه دارد.

مسجد سلطان سلیم از دیگر مکان ها دیدنی در نزدیکی مسجد فاتح است. علاوه بر این ها اگر بخواهید پس از گردش و بازدید خود غذایی نوش کنید، رستوران های خوبی مانند فاتیح دوروم و اوز کیلیس کباب سالونو در دسترس شما هستند.

مشخصات شاخص

موقعیت جغرافیایی